Webbkurs steg 1

2995 kr exklusive moms

Skickliga förhandlare är experter på att förstå det psykologiska minfält du behöver ta dig igenom för att komma till avslut. De vet precis vilka retoriska strategier som gör vilket jobb och vad de behöver göra härnäst för att styra förhandlingen i rätt riktning.  Under denna webbkurs lära du dig dessa retoriska strategier, de vanligaste misstagen som gör att vi inte lyckas övertyga och vad du behöver göra för att lyckas. Du kommer tränas i en retorisk struktur som som är designad för att avväpna den andra personens försvarsmekanismer så de inte hugger tillbaka med motargument utan ser värdet i vad du säger.

Genom kniviga case-övningar, träningsmoment och reflektionsövningar så kommer du under denna kurs lära dig hantera allt ifrån deras invändningar, konflikter och ilska till hur du vinner förhandlingen utan att ni går därifrån som ovänner. 

Kursinnehåll:
* Introduktion till modern förhandlingsteknik.
* Win/Win – Bra eller dåligt?
* Hantera motpartens konflikträdsla
* Retoriska strategier som ger dig informationen du behöver
* Smarta frågor för att hantera invändningar.
* Så säger dem nej på tre olika sätt – och hur du vänder dem till ett ja.
* Vanliga missar och hur du ska göra istället.
* Så är du tuff i förhandlingen men trevlig mot personen.
* Emotionell intelligens – Parera psykologiska fällor.
* Förberedelsemallen som ger dig övertaget
* Svar på tal på svåra frågor & kommentarer

Upplägg
Utbildningen bygger på ett veckoprogram som under hösten involverar tre live webbinarium (under samma vecka) mellan kl. 9-10. Under våren involverar denna utbildning på två live webbinarium mellan kl.9-10.30. Där vår förhandlingsexpert Pontus F. Christoffersen går igenom alla kommunikativa strategier och du får möjligheten att ställa frågor. För att maximera din utvecklingskurva kommer du mellan tillfällena få övningar och uppgifter så att du inte bara blir inspirerad utan får aktiv träning i att använda verktygen. Genom detta kommer du direkt efter utbildningen att veta exakt hur du ska göra för att prestera bättre och nå resultatet du vill.

Det här är en digital utbildning som bygger både på forskningsförankrade verktyg för att bli en skicklig förhandlare och en pedagogik som bygger på forskning kring minnet och hur vi kan maximera lärande på minimal tid.

Kursledare: Pontus F. Christoffersen har en kandidatexamen i retorik från Örebro universitet och en certifiering i praktisk psykologi (NLP) från Gothia Akademi. Hans pedagogiska styrka är hans förmåga att väva samman retorik och psykologi vilket genererar en personlig precision i verktygen han delar med sig av. Han har mångårig erfarenhet av att träna företagsledare, entreprenörer, säljchefer och konsulter på bolag som AFRY, PwC, Skanska och H&M.