Förhandlingsteknik

14 900 kr exklusive moms

Skickliga förhandlare är experter på att förstå det psykologiska minfält du behöver ta dig igenom för att komma till avslut. De vet precis vilka retoriska strategier som gör vilket jobb och vad de behöver göra härnäst för att styra förhandlingen i rätt riktning. Under två dagar hårdtränas du i dessa retoriska strategier. Du kommer veta de vanligaste misstagen som gör att vi inte lyckas övertyga och vad du behöver göra för att lyckas. Du kommer tränas i en retorisk struktur som som är designad för att avväpna den andra personens försvarsmekanismer så de inte hugger tillbaka med motargument utan ser värdet i vad du säger.

Argumentationsteknik handlar inte bara om att ha vassa argument. Du måste veta hur du får argumenten att tas emot som du vill. Argument är bara ett av många retoriska verktyg och du behöver tre eller fyra för att bli skicklig. Problemet är bara att de flesta bara har argumenten i sitt arsenal. (Men inte du, inte efter den här kursen). 

Genom kniviga case-övningar, hårdträning och tydlig feedback så kommer du under dessa två dagar lära dig hantera allt ifrån deras invändningar, konflikter och ilska till hur du vinner förhandlingen utan att ni går därifrån som ovänner. Du får även med dig en tydlig förberedelsemall till kommande förhandlingar som ger dig övertaget genom att du vet hur du ska navigera i de klurigare delarna av förhandlingen. 

Kursinnehåll:
* Introduktion till modern förhandlingsteknik.
* Win/Win – Bra eller dåligt?
* Hantera motpartens konflikträdsla
* Retoriska strategier som ger dig informationen du behöver
* Smarta frågor för att hantera invändningar.
* Så säger dem nej på tre olika sätt – och hur du vänder dem till ett ja.
* Vanliga missar och hur du ska göra istället.
* Så är du tuff i förhandlingen men trevlig mot personen.
* Emotionell intelligens – Parera psykologiska fällor.
* Psykologiskt smart argumentationsteknik
* Presentera dina förslag smart
* Förberedelsemallen som ger dig övertaget
* Svar på tal på svåra frågor & kommentarer

Praktiskt information:
Kursen är två heldagar mellan klockan 9-17, där vi träffas på vårt kontor på Södermalm i Stockholm.